Концепт Плаве маце

Плава маца је место за чување, едуковање и анимацију деце узраста од 12 месеци до 5.5 година. Стручни тим Плаве маце са богатим искуством је ту да обезбеди Вашем детету (деци) квалитетно проведено време током дана. Васпитачица, медицинска сестра, психолог и педијатар омогућавају здрав и правилан психо-физички развој Ваше деце.  Како је здравље Вашег детета (деце) на првом месту, услуге педијатра су бесплатне и доступне и ван Плаве маце.

Кроз игру и усмеравање активности сваког детета, деца се социјализују, стичу свест о припадности групи, развијају емоционалну интелигенцију и уз то стичу потребне вештине и радне навике у складу са годинама што омогућава боље предуслове за већи коефицијент интелигенције  и више могућности за напредовање и развој у школовању и животу.

Концепт рада се одликује у састављању мањих група деце свих узраста (мешовите групе). Тиме се постиже позитивни ефекат код свих полазника: млађа деца уче од старијих, док они старији уче како да се опходе и помогну млађим члановима групе. Овај принцип рада се показао као веома делотворан, јер деца брже напредују и временом постају емотивно стабилнија.

Време проведено у природном окружењу изузетно добро утиче на равзој деце и из тог разлога се у Плавој маци свако преподне проводи у дворишту уз обављање разних активности како би се стекла свест и о другом живом свету који нас окружује.

Како се у Плавој маци негује култура и поштују сви видови уметности, своје полазнике водимо у позоришта, организујемо излагање ликовних радова и учествујемо у разним активностима заједно са децом из других вртића и играоница.

Здраво и срећно дете касније постаје добар човек и то је оно чему ми у Плавој маци тежимо: срећним детињством улажемо у будућност наше деце.Preview Image