Концепт

Плаво маче је приватна предшколска установа за децу узраста од годину дана до поласка у школу. Стручни тим Плавог мачета са богатим искуством је ту да обезбеди Вашем детету квалитетно проведено време током дана. Васпитачица, медицинска сестра, психолог и педијатар омогућавају здрав и правилан психо-физички развој Ваше деце.  Како је здравље Вашег детета (деце) на првом месту, услуге педијатра су бесплатне и доступне и ван вртића.

Кроз игру и усмеравање активности сваког детета, деца се социјализују, стичу свест о припадности групи, развијају емоционалну интелигенцију и уз то стичу потребне вештине и радне навике у складу са годинама што омогућава боље предуслове за већи коефицијент интелигенције  и више могућности за напредовање и развој у школовању и животу.

Концепт рада се одликује у састављању мањих група деце свих узраста (мешовите групе). Тиме се постиже позитивни ефекат код свих полазника: млађа деца уче од старијих, док они старији уче како да се опходе и помогну млађим члановима групе. Овај принцип рада се показао као веома делотворан, јер деца брже напредују и временом постају емотивно стабилнија.

Време проведено у природном окружењу изузетно добро утиче на равзој деце и из тог разлога се у Плавој маци свако преподне проводи у дворишту уз обављање разних активности како би се стекла свест и о другом живом свету који нас окружује.

Како се у Плавом мачету негује култура и поштују сви видови уметности, своје полазнике водимо у позоришта, организујемо излагање ликовних радова и учествујемо у разним активностима заједно са децом из других вртића и играоница.

Здраво и срећно дете касније постаје добар човек и то је оно чему ми у Плавом мачету тежимо: срећним детињством улажемо у будућност наше деце.Preview Image